Blöja & napp

Minna har blivit 75 % blöjfri och helt nappfri nu. Det är tredje veckan hon varit duktig att inte använda blöjan både hemma och i Förskolan. 
Hon har endast blöja i Förskolan mellan 09-11, då de är ute på dessa äventyrsgrupper. Då de alltid är utanför Förskolan på förmiddagar, får hon ha blöja på sig nu i början. Men blöjan åker av när de kommer in igen och ska äta lunch. Det har gått väldigt bra att avvänja blöjan i Förskolan, men några små olyckor har det såklart också blivit. Det får man räkna med! 
Nappen slutade hon samtidigt med, då hon gav bort några nappar till trollet i skogen. Hon hade en napp kvar hemma, men den tappade hon bort i Förskolan. Så efter den dagen har hon varit helt nappfri och det har gått jättebra utan. 
De två första kvällarna var hon ledsen och ville ha napp, men efter det har det gått bra och hon har inte tänkt på nappen så mycket heller efter det. 


Blöja har hon nattetid än, men så småningom kommer vi även att avvänja blöjan under natten. Minna går på pottan och vågar inte sätta sig på toalettstolen än. Tror det är lättare att sluta med blöjan helt när hon vågar gå på vanlig toalettstol. För det underlättar vart vi än är.

Men dessa är iallafall väldigt bra första stegen hon gjort och det går fint framåt.  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0